Den svåra men viktiga internationaliseringen

Fler svenska humanister och samhällsvetare borde ges möjlighet att tillbringa en längre tid vid ett utländskt lärosäte. Det skulle förbättra kvaliteten i forskning och undervisning och stärka internationellt nätverkande. Men en minst lika viktig vinst är att en gästvistelse i utlandet ger nya perspektiv på och insikter om samhället i stort, skriver Humtanks Jesper Enbom i en reflektion över sin tid som gästlärare vid Ohio State University i Columbus.

Läs hela hans inlägg på Humtanks webbplats.

  • Författaren
    Jesper Enbom
    Jesper Enbom är lektor vid institutionen för kultur- och medievetenskaper vid Umeå universitet, samt ledamot av Humtank.

Lämna en kommentar

Din e-postadress publiceras inte. Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Namn*

E-post*

Kommentar