Harnessing the Hope of Social Science

Före detta vd:n för ERC, Helga Nowotny, reflekterar över samhällsvetenskapernas möjligheter att förbättra vår förståelse av nutidens stora samhällsutmaningar och ge vägledning för vårt handlande. Hon menar att om beslutsfattare hade tagit del av samhällsvetenskaplig forskning hade de känt till allmänhetens ökande missnöje. Helga Nowotny är för närvarande engagerad i International Panel on Social Progress, som ska presentera sina resultat under 2018 (se https://www.ipsp.org/)

Artikel:Harnessing the Hope of Social Science 

  • Författaren
    Helga Nowotny
    Helga Nowotny är sociolog och f.d. vd för European Research Council (ERC).

Lämna en kommentar

Din e-postadress publiceras inte. Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Namn*

E-post*

Kommentar